Zemiaky pečené s kuracím mäsom, slaninou a smotanovou omáčkou

Zemiaky pečené s kuracím mäsom, slaninou a smotanovou omáčkou

Kombinácia zemiakov, kuracích pŕs, čedaru, slaniny, farmárskeho dresingu a smotany je úplne perfektná a nebudete jej mať nikdy dosť. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 1/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 3 štipky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica farmárskeho dresingu
  • 1/4 šálky smotany na šľahanie
  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kúsky
  • 226 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kocky
  • 2 plátky slaniny, nakrájané na kúsky
  • 4 lyžice masla nakrájaného na malé kúsky
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1 stonka jarnej cibuľky (len zelená časť), nakrájaná na malé kolieska

Postup

  • Zahrejte rúru na 175 °C.
  • Zapekaciu formu s rozmermi 23 x 23 cm ľahko vymažte trochou oleja alebo masla.
  • Do smotany na šľahanie pridajte soľ, cukor, korenie a farmársky dresing.
  • Ľahko premiešajte.
  • Rozložte zemiaky a potom kuracie mäso do jednej vrstvy.
  • Posypte slaninou, maslom a navrch navrstvite polovicu čedaru a jarnú cibuľku.
  • Zalejte smotanovou zmesou.
  • Zakryte alobalom a pečte 1 hodinu.
  • Odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút.
  • V posledných 10 minútach posypte zvyšným čedarom a pečte, kým syr nie je ľahko chrumkavý.
  • Vyberte z rúry a ihneď podávajte.
Zapekané zemiaky s kuracím mäsom, čedar, slaninou a smotanovou omáčkou v zapekacej mise.
www.rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.