Výdatný pokrm, ktorý vám jednoducho nemôže nechuť! Zemiaky zapečené s kyslou kapustou, údeným bravčovým mäsom a kyslou smotanou sú úplne vynikajúce a zamiluje si ich celá vaša rodina.
Čo budete potrebovať
- 600 g zemiakov
- soľ podľa chuti
- 120 ml ohriateho mlieka
- 1 lyžica masla
- muškátový oriešok
- 1 cibuľa
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 malé bobkové listy
- 1 lyžica rasce
- 400 g kyslej kapusty
- 500 g údeného bravčového mäsa (vareného, vykosteného, nakrájaného na plátky)
- 200 g kyslej smotany
- mletá paprika
- ½ zväzku pažítky
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zemiaky olúpte, opláchnite a varte do mäkka 30 minút vo veľkom množstve osolenej vody.
- Sceďte, nechajte odpariť vlhkosť a 3/4 zemiakov rozšťouchejte.
- Prelisované zemiaky zmiešajte s mliekom, maslom a muškátovým orieškom.
- Zvyšné zemiaky nakrájajte nahrubo a premiešajte.
- Cibuľu olúpte, nakrájajte na malé kocky a orestujte na rozpálenom oleji.
- Pridajte bobkové listy, rascu a kyslú kapustu a na miernom ohni varte prikryté cca 5 minút.
- Údené mäso nakrájajte na tenké plátky a navrstvite do zapekacej misy s kyslou kapustou a zemiakovou kašou.
- Kyslú smotanu dochuťte soľou a korením a nalejte na zmes v zapekacej mise.
- Pečať predhriatej rúre asi 35 minút.
- Posypte nasekanou pažítkou a podávajte horúce.

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie zaujímavé recepty na zapečené zemiaky 9x inak, ktoré určite stoja za to vyskúšať!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín