Zemiaky s modrým syrom a slaninou z rúry

Zemiaky s modrým syrom a slaninou z rúry

Keď nevieš čo a nie je čas, šupni to do rúry. Tak ľahký je aj tento recept na zapečené zemiaky s Nivou a slaninou. Príprava je taká jednoduchá a bez námahy, že vám zostane sústa energie aj na ďalšie aktivity. A pretože slaniny a rýchlych receptov nie je nikdy dosť, skúste si pripraviť aj tieto na párok v rožku .

Čo budeme potrebovať

  • 1,2 kg nelúpaných zemiakov (nakrájaných na hrubé plátky)
  • 340 g červenej cibule (nakrájané na silné mesiačiky)
  • 315 gramov slaniny (nakrájané nahrubo)
  • 12 vetvička čerstvého tymiánu
  • 180 ml smotany
  • 180 ml kuracieho vývaru
  • 125 gramov modrého syra

Postup

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Pripravíme si zapekaciu misu.
  • V miske zmiešame zemiaky, cibuľu a slaninu, navrch pridáme polovicu tymiánu.
  • Zmiešajte smotanu a vývar, okoreňte a nalejte cez zemiaky.
  • Zemiaky pečte odkryté asi 1½ hodiny alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Podávajte posypané syrom a zvyšným tymiánom.
Miska na zapekanie plná dokonale opečených zemiakov so slaninou.
Zdroj: playswellwithbutter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.