Nechce sa vám neustále konzumovať len bravčové, hovädzie a hydinové mäso?
Naučte sa pripravovať zverinu.
Začať môžete s našimi receptami na diviačie mäso!
Je veľmi zdravé, chutné a dá sa pripraviť na mnoho zaujímavých spôsobov.
Vyskúšajte ho v podobe guláša, na víne či so šípkovou!
Naše recepty
Šípkovú omáčku je možné pripraviť niekoľkými rôznymi spôsobmi. Poradíme vám ako!
Prečo zaradiť diviačie mäso do jedálnička?
Mäso z divoko žijúcich zvierat predstavuje zdravú a zaujímavú možnosť, ako si nás jedálniček spestriť a ozvláštniť. Od bežného mäsa v podobe bravčového, hovädzieho či hydiny sa zver líši nielen svojou chuťou, ale aj zložením a výživovými hodnotami.
Kančie mäso vyniká vysokým množstvom bielkovín a naopak nízkym obsahom tukov. To z neho tak robí aj mäso vhodné pre športovcov či pre osoby, ktoré sa snažia schudnúť.
Okrem toho obsahuje aj spektrum vitamínov B a tiež minerálne látky, ako je železo, zinok, fosfor či draslík. Jediné, na čo si treba v súvislosti s diviačím mäsom dávať pozor, je to, aby ste ho kupovali iba od overených predajcov. Inak vám hrozí nákaza rôznymi chorobami, ktorými môže byť toto mäso napadnuté.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín