Viete, aká časť diviaka je považovaná za najchutnejšiu?
Stehná, predovšetkým jej vrchný šál.
Pozrite sa na rozmanité možnosti jej prípravy v našich receptoch z diviačej stehna!
Skvelé chutí s kapustou, na víne aj na smotane.
Ktorý variant vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Stehno je najlahodnejšia časť diviaka
Kančie mäso je charakteristické svojou červenou farbou a jemnou štruktúrou, ktorá je ale pretkaná tukovými žilkami.
Kancové stehno alebo zadná noha patrí k tým častiam diviaka, z ktorých sa pripravuje najviac rozmanitých pokrmov. Kančie stehno samé o sebe je tvorené niekoľkými rôznymi svalmi, vrchným šálom, orechom a spodným šálom.
Stehno je oproti iným častiam ľubovejšie, hodí sa preto aj na prípravu najrôznejších medailónikov a steakov, ale všeobecne tiež na pečenie či dusenie. Na prípravu guláša je možné diviačie stehno tiež použiť, ale častejšie sa používa pliecko alebo prerastené krkovice

              
              
              
              
              
Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín