Tento neuveriteľne rýchly a jednoduchý recept na tenké ryžové rezance restované spolu s kuracím mäsom, fazuľovými klíčkami a jarnou cibuľkou si zamilujete! Navyše ho zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek.
Čo budete potrebovať
- 230 g ryžových rezancov vermicelli
 - 1 hrsť čerstvých fazuľových klíčkov
 - 230 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na malé kúsky
 - 1 lyžička kukuričného škrobu
 - 4 lyžice oleja
 - 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
 - 3 stonky jarnej cibuľky nakrájanej na dĺžku 5 cm
 
Na omáčku:
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
 - 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
 - 4 lyžice vody
 - 1 lyžica cukru
 - 3 štipky mletého bieleho korenia
 
Postup
- Namočte ryžové rezance do teplej vody na 30 minút alebo kým nezmäknú.
 - Sceďte ich v sitku.
 - Fazuľové klíčky prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať.
 - Kuracie mäso zľahka potrite kukuričným škrobom, tým kura zjemníte.
 - Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske.
 - Dajte bokom.
 - Rozohrejte wok alebo veľkú panvicu na vysokom plameni.
 - Pridajte olej.
 - Keď je olej rozohriaty, pridajte nasekaný cesnak.
 - Za stáleho miešania restujte, kým sa nerozvonia.
 - Pridajte mäso a za stáleho miešania ho opekajte, kým na povrchu nezbelie.
 - Pridajte ryžové rezance a omáčku.
 - Ryžové rezance priebežne miešajte, aby sa dobre spojili s omáčkou.
 - Za stáleho miešania smažte 2 – 3 minúty alebo kým rezance nezmäknú.
 - Pridajte fazuľové klíčky a jarnú cibuľku.
 - Za stáleho miešania smažte ďalšiu minútu alebo pokiaľ nie sú fazuľové klíčky uvarené.
 - Ihneď podávajte.
 

Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance či už s mäsom alebo bez. Pochutnáte si!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín