Citrónové muffiny s makom sú ľahko chrumkavé na vonkajšej strane a ultra vláčne vo vnútri. Preliate jednoduchou sladkou citrónovou polevou. Rýchle, ľahké a chutné! Rovnako ako svieža citronáda podľa nášho receptu!
Čo budeme potrebovať
- 255 g hladkej múky
 - 150 g kryštálového cukru
 - 2 lyžice maku
 - 1 lyžička prášku do pečiva
 - 1/2 lyžičky jedlej sódy
 - 1/2 lyžičky jemnej soli
 - 1 šálka plnotučného mlieka
 - 115 g masla (rozpustené a vychladnuté)
 - 1 veľké vajcia
 - 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
 - 1 1/2 lyžice čerstvej citrónovej kôry
 
Na polevu
- 125 g práškového cukru
 - 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
 
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C. Štandardnú formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
 - Vo veľkej mise prešľahajte múku, cukor, mak, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
 - V malej miske prešľahajte mlieko, maslo, vajcia, šťavu a kôru.
 - Nalejte do suchých prísad a miešajte, kým sa nespoja.
 - Cesto rovnomerne rozdeľte do košíčkov na muffiny.
 - Pečte dozlatista, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté a okraje nezezlátnu, asi 20 minút.
 - V malej miske zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, kým nevznikne hladká a hustá poleva.
 - Každý vrch muffinu pokvapkajte polevou. Pred podávaním nechajte stuhnúť.
 
Pokiaľ to čas dovolí, cesto vo formičkách prikryte a nechajte ho cez noc chladiť, aby ste získali vyššie a jemnejšie muffiny.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín