Tento jednoduchý recept na polievku z červenej šošovky prekypuje chuťou! Je výdatný a hrejivý, doplnený aromatickou zeleninou a citrónom.
INGREDIENCIA
- 3 veľké mrkvy
 - 1 stredná žltá cibuľa
 - 3 stopky stopkového zeleru
 - 6 strúčikov cesnaku
 - ¼ šálky olivového oleja
 - 2 litre zeleninového vývaru
 - 1 šálka vody
 - 500 g červené šošovky
 - 1 a ½ lyžičky údené papriky
 - 1 a ½ lyžičky citrónovej kôry
 - 1 lyžička soli
 - mleté čierne korenie
 - grécky jogurt alebo kyslá smotana, na podávanie
 - koriander, na servírovanie
 
POSTUP
- Olúpte mrkva.
 - Mrkva, cibuľu a stopkový zeler nakrájajte nadrobno.
 - Nasekajte cesnak.
 - Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na strednom plameni.
 - Pridajte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler a restujte, kým mrkva nezmäkne, asi 5 až 7 minút.
 - Vmiešajte cesnak a restujte 1 minútu.
 - Pridajte vývar, vodu, červenú šošovku, údenú papriku, citrónovú kôru, soľ a čerstvo mleté korenie.
 - Priveďte k miernemu varu, potom z polovice zakryte a zvoľna varte, kým šošovka nezmäkne, ale nezačne sa lámať, asi 7 až 10 minút.
 - Ochutnajte a pridajte ďalšiu soľ podľa chuti a trochu mletého čierneho korenia.
 - Užite si to!
 

Máme pre vás aj ďalšie recepty na polievku z červenej šošovky . Skúste variant so zázvorom alebo napríklad so štipkou chilli.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín