Tento fazuľový guláš v mexickom štýle je plný zeleniny a lahodných chutí! Servírujte ho spolu so syrovými quesadillami, ktoré sú jednoduché na prípravu a úžasne sa rozplývajú v ústach.
INGREDIENCIA
- 370 g konzervovaných červených kidney fazule
- 340 g batát
- 56 g nakrájanej cibule
- 200 g zelenej papriky
- 370 g konzervovaných drvených paradajok
- 1 lyžica chilli omáčky s cesnakom
- zeleninový vývar
- 6 pšeničných tortíl
- ½ šálky strúhaného čedaru
- 2 lyžice mexického korenia
- 2 zväzky jarnej cibuľky
- ¼ lyžice soli
- ¼ lyžice korenia
- 2,5 lyžice oleja
POSTUP
- Predhrejte rúru na 230 °C.
- Sladké zemiaky nakrájajte na centimetrové kocky a potom ich na plechu vyloženom papierom na pečenie premiešajte s 1 lyžicou oleja.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pečte uprostred rúry, v polovici pečenia obráťte, kým nezozlátnu a nezmäknú, 22-23 minút.
- Zatiaľ čo sa batáty pečú, zbavte papriku jadrovníka a nakrájajte ju na centimetrové kúsky.
- Sceďte a opláchnite fazuľu.
- Zahrejte stredný hrniec na stredne vysokom plameni.
- Pridajte 1/2 lyžice oleja, potom papriku, cibuľu a mexické korenie.
- Varte za občasného miešania, kým paprika nezmäkne, 4-6 min.
- Dochuťte soľou a korením.
- Do hrnca pridajte fazuľu, drvené paradajky, zeleninový vývar podľa potreby, 1 šálku vody a 1/2 lyžičky chilli omáčky s cesnakom.
- Znížte teplotu na strednú.
- Duste za občasného miešania do mierneho zhustnutia, 8-9 minút.
- Zatiaľ čo sa fazuľová zmes dusia, nakrájajte na tenké plátky jarnú cibuľku a tortilly vyrovnajte na čistú pracovnú plochu.
- Na jednu stranu každej tortilly nasypte syr a polovicu jarnej cibuľky.
- Opatrne preložte druhú stranu tortilly cez náplň.
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na stredne vysokom plameni.
- Keď je horúca, pridajte 1 lyžicu oleja a na rozpálený olej dajte dve quesadilly.
- Smažte do zlatohneda, 1-2 minúty z každej strany.
- Opakujte so zvyšnými quesadillami.
- Odložte na tanier a prikryte, aby zostali teplé.
- Do guláša pridajte opečené batáty a premiešajte.
- Dochuťte soľou a korením.
- Dusenú zmes rozdeľte do misiek.
- Podľa chuti pokvapkajte zvyšnú čili omáčkou s cesnakom.
- Posypte zvyšnou jarnou cibuľkou.
- Quesadilly nakrájajte na trojuholníky a podávajte bokom, na namáčanie!

Nezabudnite sa pozrieť aj na naše recepty na nakladané klobásy 7x inak alebo pochúťka, ktorú si môžete pripraviť aj na horšie časy!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín