Vynikajúci a jednoduchý recept, ktorý vám počas náročného pracovného týždňa príde vhod. Pečené šampiňóny, slaninka, biela fazuľa a kuracie mäso s čerstvými bylinkami prevonia vašu kuchyňu a celá rodina sa bude olizovať!
INGREDIENCIA
- 125 g prerastené slaniny, nakrájané
 - 6 šalotiek, rozpolených
 - 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
 - ¾ lyžice lístkov čerstvého tymiánu
 - 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
 - ¾ lyžice olivového oleja
 - soľ a korenie podľa chuti
 - 200 ml bieleho vína
 - 300 g nakrájaných šampiňónov
 - 1 konzerva bielych fazule
 - 4 kuracie prsia bez kože a kostí, každý prsník nakrájajte na dve časti
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
 - Do zapekacej misy dajte nakrájanú slaninu, rozpolenú šalotku, prelisovaný cesnak, tymian a rozmarín.
 - Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
 - Vložte do rúry na 20 minút (v polovici premiešajte).
 - Vyberte z rúry a premiešajte.
 - V tomto okamihu mala byť slanina trochu chrumkavá a šalotka začne mäknúť.
 - Pridajte nakrájané šampiňóny, bielu fazuľu a víno, premiešajte a vráťte na 10 minút do rúry.
 - Vyberte z rúry, pridajte kuracie prsia a premiešajte.
 - Vložte späť do rúry a pečte 20 – 30 minút, kým nie je kura prepečené, v polovici premiešajte.
 - Užite si to!
 

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín