V tejto lahodnej polievke nájdeme nielen držky, ale aj mäso a zeleninu ktoré spolu tvoria neodolateľnú kombináciu, ktorú si zamilujete.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
 - 800 g držiak
 - 400 vareného hovädzieho mäsa
 - 2 mrkvy
 - 200 g zeleru
 - 2 cibuľa
 - 2 lyžice oleja
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 l vývaru
 - 2 bobkové listy
 - 1/2 lyžičky muškátového orieška
 - 1 lyžička majoránky
 - citrónová šťava
 - soľ, korenie
 
Postup
- Držky poriadne umyjeme a dáme variť s trochou soli pokiaľ nebudú mäkké
 - Akonáhle sú mäkké tak ich nakrájame na prúžky a necháme bokom.
 - Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a prelisovaný cesnak.
 - K zelenine pridáme varené držky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
 - Pridáme bobkový list, muškátový oriešok, majorán, soľ a korenie.
 - Zalejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané varené hovädzie mäso a varíme spolu ďalších 10 minút.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín