Táto krémová, vegánska polievka z karfiolu a zemiakov s hráškom je sýta, výdatná a plná živín a chuti. Recept je navyše bez lepku, oleja, cukru as nízkym obsahom tuku.
INGREDIENCIA
- 2 šálky nakrájané biele cibule
 - 4 strúčiky cesnaku, nasekané
 - 1,5 šálky nakrájaného řapíkatého zeleru
 - 1 vrchovatá šálka olúpanej a nakrájanej mrkvy
 - 1/2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate
 - ½ lyžičky sušeného tymiánu
 - 2 šálky nakrájaného karfiolu
 - 2 vrchovaté šálky olúpaných zemiakov nakrájaných na kocky
 - 4,5 šálky zeleninového vývaru
 - 1 šálka zeleného hrášku, čerstvého alebo mrazeného
 - trocha čerstvej citrónovej šťavy (voliteľne)
 - soľ a korenie na dochutenie
 
POSTUP
- Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a stopkový zeler do polievkového hrnca s 1/4 šálky zeleninového vývaru a štipkou soli a korenia.
 - Varte na strednom plameni, kým zelenina nezačne mäknúť a voňať, asi 6 minút.
 - Vmiešajte sušené bylinky a ešte pár minút povarte.
 - Pridajte zemiaky, karfiol a vývar a zľahka varte 15 minút, kým zelenina nezmäkne.
 - Asi polovicu polievky opatrne naberte do mixéra a rozmixujte dohladka.
 - Nalejte späť do hrnca so zvyšnou, nerozmixovanou polievkou.
 - Vmiešajte zelený hrášok, pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením.
 - Podávajte ihneď alebo uchovávajte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu až 5 dní.
 

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín