Tieto rýchle a jednoduché rybie fašírky sú skvelým predjedlom, ale aj hlavným chodom. Servírujte ich napríklad s obľúbeným šalátom a stravníci budú nadšení!
Ingrediencie
Tekutina na pošírovanie:
- 2 šálky nesladeného mandľového mlieka
 - 1 bobkový list
 - 1/4 klinku citróna
 - štipka morskej soli a korenia
 
Na rybie fašírky:
- 800 g surových filiet z tresky
 - 1 vajce, ľahko rozšľahané
 - 2 jarné cibuľky, jemne nakrájané
 - 1 stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
 - 2 lyžičky sušeného cesnaku
 - 3 lyžice majonézy z olivového oleja
 - 2 lyžice dijonskej horčice
 - 1 lyžička Tabasca alebo pálivé omáčky (voliteľne)
 - 1 a 1/2 šálky drvených (pšeničných) krekrov
 
Postup
- Mandľové mlieko priveďte k miernemu varu.
 - Potom pridajte bobkový list, citrón, morskú soľ a korenie.
 - Pridajte filety z tresky a nechajte ich variť 10–12 minút, kým nebudú prepečené.
 - Vyberte tresku pomocou dierovanej lyžice a pridajte ju do mixovacej nádoby, aby vychladla (aspoň) na izbovú teplotu.
 - Pridajte zvyšné ingrediencie do misy okrem krekrov.
 - Rybu nastrúhajte vidličkou a všetko dôkladne premiešajte.
 - Pridajte rozdrvené krekry a miešajte, kým cesto nie je husté a nespojí sa.
 - Pokiaľ je cesto príliš mokré, jednoducho pridávajte drvené krekry, kým nezhustne; prípadne, ak je príliš suché, pridajte ďalšiu kvapku majonézy alebo horčice.
 - Z cesta rukami tvorte placky.
 - Najlepšie výsledky dosiahnete, keď fašírky pred vyprážaním dáte na 15–20 minút do chladničky.
 - Zahrejte nepriľnavú panvicu na strednom plameni.
 - Akonáhle je rozpálená, pridajte olej a potom pridávajte 2 – 4 fašírky naraz (podľa toho, akú veľkú máte panvicu).
 - Vymažte 2-3 minúty z každej strany, kým nezhnednú.
 - Servírujte s obľúbeným šalátom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín