Tieto nízkokalorické fašírky z lososa a zemiakov sú dochutené červeným čili, limetkou a zázvorom, čo z nich vytvára úplnú delikatesu! Servírujte ich s prúžkami mrkvy a uhoriek ako výživnú a zdravú večeru.
Ingrediencie
- 600 g múčných zemiakov, olúpaných a nakrájaných na 2 cm kocky
 - 3 filety z lososa 3 (cca 360 g)
 - 2 jarné cibuľky 2, okrájané a nakrájané nadrobno
 - 1 červená chilli paprička, nakrájaná nadrobno
 - šťava a kôra z 1 limetky plus plátky limetky na podávanie
 - 1 lyžička strúhaného zázvoru
 - 4 polievkové lyžice koriandra, nahrubo nasekaného
 - 2 polievkové lyžice cícerovej múky
 - 2 polievkové lyžice repkového oleja
 - ½ lyžice medu
 - ½ lyžičky ryžového vínneho octu
 - 1 lyžička pražených sezamových semienok
 - 4 mrkvy, olúpané a nakrájané na stuhy
 - 1 uhorka, rozpolená, orezaná a nakrájaná na stužky
 
Postup
- Priveďte vodu v hrnci do varu a pridajte zemiaky.
 - Znížte teplotu a navrch dajte kovový sitko.
 - Filety lososa okoreňte a dajte do sitka.
 - Prikryte pokrievkou a nechajte rybu v pare a zemiaky dusiť.
 - Oboje by malo trvať 10 minút – pokiaľ ryba potrebuje viac času, dajte filetom ďalšie 2 minúty, ale vyberte zemiaky, aby sa neprevarili.
 - Zemiaky dobre sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
 - Preložte do veľkej misy a pridajte jarnú cibuľku, chilli, limetkovú kôru, zázvor a polovicu koriandra.
 - Roztlačte dohromady a dobre okoreňte.
 - Filety lososa zbavte kože, nahrubo ho postrúhajte a vmiešajte do zemiakovej zmesi.
 - Rozdeľte na osem častí az každej časti vytvarujte guľu, ktorú ľahko sploštite, aby ste získali osem placiek.
 - Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte 15 minút chladiť, potom poprášte cícerovou múkou.
 - Polovicu oleja rozohrejte vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
 - Akonáhle je horúci, pridajte do panvice štyri rybie fašírky.
 - Vymažte 3–4 minúty alebo dozlatista na spodných stranách, potom každý karbonátok opatrne otočte a smažte ďalšie 3–4 minúty, kým nebudú rovnomerne zlatisté.
 - Preložte na plech vyložený kuchynským papierom a opakujte so zvyšným olejom a rybími fašírkami.
 - Medzitým dajte do veľkej misy limetkovú šťavu, med, ocot a sezamové semienka a prešľahajte.
 - Pridajte mrkva a uhorku a premiešajte.
 - Pridajte zvyšný koriander, zľahka okoreňte a na záver premiešajte.
 - Akonáhle sú rybie karbonátky hotové, podávajte ich so šalátom z mrkvy a uhorky as klinmi limetky na vytlačenie.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín