Tento pokrm je ľahký na žalúdok a ľahko stráviteľný a je zdravým doplnkom vášho jedálnička, pretože je bohatý na Omega-3 mastné kyseliny. Navyše je chutný a ľahký na prípravu. Čo viac si od jedla priať?
Ingrediencie
- 3 šálky rybieho filé, nakrájaného najemno
 - soľ podľa potreby
 - ½ šálky strúhanky
 - 1 lyžica rastlinného oleja
 - 1 hrsť jarnej cibuľky
 - 2 varené zemiaky, šťouchané
 - čierne korenie podľa potreby
 - 3 lyžice citrónovej šťavy
 - listy koriandra, nasekané
 - 2 zelené chilli papričky
 
Postup
- Do misky dajte nakrájané filety.
 - Potom pridajte zelené chilli papričky, jarnú cibuľku, lístky koriandra a roztlačené zemiaky.
 - Zmes dochuťte soľou a korením.
 - Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy.
 - Zmiešajte všetky ingrediencie.
 - Odoberte malú časť zmesi a vytvarujte z nej placičku.
 - Zo zmesi vytvorte čo najviac placiek.
 - Nasypte strúhanku na tanier.
 - Placky obaľte v strúhanke a dajte bokom.
 - Vezmite plech na pečenie a vymažte ho olejom.
 - Dajte rybie placky na pech a pečte ich v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 15 až 20 minút.
 - Po dokončení preneste placky na tanier a podávajte horúce.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín