Opäť tu máme v hlavnej úlohe kysnuté cesto, tentoraz doplnené o tvaroh, ktorý vláčnosť buchiet len podčiarkne. Pokiaľ milujete tvaroh rovnako ako ja, tak toto je váš recept.
 Čo budeme potrebovať
 Na cesto 
- 500 g hladkej múky
 - 50 g cukru krupica
 - 125 g maslo (zmäknuté)
 - 300 ml mlieka (vlažného)
 - 40 g droždia
 - 2 žĺtky
 - vanilkový cukor
 - štipka soľ
 - citrónová kôra
 
Na pomazanie
- Vajcia (rozšľahané)
 
Na náplň
- 250 g tvarohu (polo tučného alebo tučného)
 - 40 g múčky
 - Žĺtok
 - vanilkový cukor
 - citrónová kôra
 
Postup
- Ingrediencie na cesto zmiešame dohromady
 - Vypracujeme si cesto a to necháme asi hodinu v teple odpočívať
 - Medzitým si zmiešame náplň
 - Do misy dáme tvaroh, žĺtok, cukor krupice aj cukor vanilkový a nastrúhame doň citrónovú kôru
 - Náplň do buchiet mixujeme dohladka a dáme bokom
 - Po vykysnutí preložíme cesto na pracovnú plochu, premneme a potom rozvaľkáme
 - Takto rozvaľkané cesto porciujeme na rovnako veľké kusy
 - Každý kus trochu splácneme a doprostred pridáme našu tvarohovú náplň
 - Okraje cesto pevne stlačíme dohromady a utesníme, aby nám náplň v rúre nevytiekla
 - Buchty naukladáme do vymasteného pekáča a potrieme rozšľahaným vajcom
 - Necháme ich chvíľu oddýchnuť, aby trochu nakysli, a potom ich preložíme do rúry
 - Pečieme pri 170 stupňoch približne 25 minút
 - Kysnuté buchty stačí len pred podávaním pocukrovať práškovým cukrom
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín