Nemôžeme inak, než pridať aspoň jeden recept, pre zarputilých experimentátorov. Asi vás neprekvapí, že tieto buchty nie sú plnené, ale sú potreté ananásovým sirupom. Ananásová aróma sa line aj z cesta samotného, pretože jeho súčasťou je ananásová šťava.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 350 g hladkej múky
 - Lyžička soli
 - 2 lyžice cukru
 - 150 ml mlieka (vlažného)
 - ½ droždia
 - Vajcia
 - 125 ml ananásovej šťavy
 - 150 g masla (zmäknutého)
 
Na sirup
- ¼ hrnčeka kokosového mlieka
 - Ananás
 - 125 ml ananásovej šťavy
 - ¼ hrnčeka práškového cukru
 - Šťava z limetky
 
Postup
- Do veľkej misy nasypeme hladkú múku
 - Pridáme soľ, cukor, premiešame a uprostred urobíme jamku
 - Do neho rozdrobíme na malé kúsky droždia
 - Droždie zalejeme ½ vlažného mlieka
 - Misu prikryjeme a na teplom mieste necháme vzísť kvások
 - Na sirup dáme všetky ingrediencie do hrnca a začneme miešať, aby sa ingrediencie zmiešali
 - Zmes umiestnime na oheň a na malú teplotu začneme variť
 - Zmes musí začať hustnúť a vyzerať ako puding
 - Varíme približne 5-7 minút, kým nezískame požadovanú konzistenciu
 - Akonáhle nám zmes zhustne, odstavíme ju z ohňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu
 - Keď máme hotový kvások, primiešame k nemu vajcia a šťavu z ananásu a začneme zapracovávať cesto
 - Keď máme ingrediencie zmiešané, pridáme zmäknuté maslo
 - A znovu cesto zapracovávame, kým nie je na povrchu lesklé
 - Cesto takto necháme na 5 minút odpočinúť na teplom mieste
 - Keď je cesto odpočinuté znova ho ľahko prepracujeme a dáme ho na pomúčenú dosku
 - Pekáčik si vymastíme maslom a dáme bokom
 - Cesto si rozdelíme na niekoľko rovnako veľkých častí
 - Tie vytvarujeme do podoby bochníka a začneme ich skladať do vymasteného pekáča
 - Bochníky zakryjeme a dáme na 15 min odpočinúť a vykysnúť
 - Zapneme si rúru na 170 stupňov
 - Buchty potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na 20 – 25 minút piecť
 - Kým sa buchty upečú, vytvoríme si sirup
 - Na platni si zahrejeme kokosové mlieko, ohrievame asi 1 minútu
 - Potom ho z tepla stiahneme, pridáme kokosovú šťavu a cukor
 - Začneme miešať a zároveň podľa svojich preferencií dochucovať (pridáme limetu alebo cukor)
 - Keď sú buchty hotové, vyberieme ich z rúry a ich vrch dosýta potrieme sirupom
 - Necháme všetko vychladnúť a podávame
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín