Inšpirujte sa touto kefírovou buchtou s jablkami. Ovocie dodá múčniku vláčnosť, bude sa teda dobre prehĺtať.
Ingrediencie
- 400g polohrubej múky
 - 2ks jabĺk
 - 2ks vajec
 - 0,5l kefíru
 - 250ml oleja
 - 200g cukru kryštál
 - 1 lyžica kakaa holandského typu
 - 2 lyžičky jedlej sódy
 
Postup
- Jablká olúpte a nastrúhajte nahrubo. Orechy nasekajte nadrobno.
 - V mise zmiešajte múku, jedlú sódu, cukor a kakao.
 - Vajcia rozmiešajte zvlášť s olejom a potom vlejte do sypkých surovín. Prilejte aj kefír.
 - Nakoniec do misy vmiešajte aj nastrúhané jablko a nasekané orechy.
 - Týchto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180°C po dobu 30-40 minút. Strážte ju, pretože každá rúra pečie inak. Skúšajte špajľou.
 - Hotovú a vychladnutú buchtu podávajte s obľúbenou polevou alebo len tak posypanú práškovým cukrom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín