Pripravte si zdravú bublaninu s kefírom, s ktorou už nebudete mať žiadne výčitky! Žiadna pšeničná múka, namiesto toho kvalitné a plnohodnotné suroviny.
Ingrediencie
- 30g špaldovej múky
 - 100g ovsených vločiek (rozdrvených)
 - 250ml kefíru
 - 2ks vajec
 - 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
 - 250g ovocia (jahody, broskyne, trasne, ríbezle, čučoriedky,…)
 
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 180°C.
 - V mise rozšľahajte vajcia s kefírom.
 - V inej mise zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom a ovsenými vločkami.
 - Múku s prdopečom postupne vmiešajte k vajcu s kefírom a premiešajte dohladka.
 - Hotové cesto nalejte do maslom/olejom vymasteného a múkou vysypaného pekáča alebo formy.
 - Na cesto rozprestrite dostatočné množstvo ovocia. Lepšie je, keď je ovocie viac.
 - Buchtu pečte po dobu 25-30 minút a potom skúste špajľou, či už je hotová.
 - Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín