Prinášame inšpiráciu na orieškový múčnik s kefírovým základom. Navrchu s lahodnou čokoládovou polevou.
Ingrediencie
- 280g hladkej múky
 - 500ml kefírového mlieka
 - 150g práškového cukru
 - 1ks vajcia
 - 4 lyžice medu
 - 4 lyžice kakaa
 - 150ml oleja
 - 1 lyžička jedlej sódy
 - 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
 - Drvené orechy podľa chuti (vlašské, lieskové, mandle, pekanové,…)
 - 200g čokolády na varenie
 - 200ml smotany na šľahanie (30%)
 
Postup
- V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor, kakao a sódu.
 - V inej mise metlou rozšľahajte vajcia, prilejte kefír, olej, a med.
 - Orechy nasekajte nahrubo alebo najemno. Kto, ako má rád.
 - Rúru si predhrejte na 170 °C.
 - Sypkú zmes postupne zašľahajte do zmesi s kefírom. Nakoniec primiešajte nasekané/nadrvené orechy.
 - Plech vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Do neho vlejte hotové cesto.
 - Pečte 40-50 minút. Skúšajte špajľou, či už je hotová.
 - Po upečení nechajte vychladnúť.
 - Pripravte čokoládovú polevu tak, že do hrnca dáte variť smotanu, vsypete do nej nalámanú čokoládu a necháte úplne rozpustiť a prepojiť.
 - Hotovú polevu nalejte na povrch vychladnutej buchty a potom nechajte stuhnúť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín