Tento recept je krémový, s poriadnym množstvom syra a korenia, ktoré mu dodávajú veľa chuti. Doba prípravy je krátka a väčšinu práce odvedie rúra.
INGREDIENCIA
- 2 cukety
 - 4-5 zlatých zemiakov Yukon
 - 2 šálky silnej smotany
 - 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
 - 1/2 lyžičky korenia alebo podľa chuti
 - 1 lyžička provensálskeho korenia
 - 1 lyžička sušeného cesnaku
 - 1 lyžička sušenej cibule
 - 1 a 2/3 šálky parmezánu
 - nasekaná pažítka na ozdobu
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 °C.
 - Pomocou ostrého noža nakrájajte cukety na kolieska.
 - Zemiaky olúpte a nakrájajte na kolieska.
 - Zmiešajte smotanu so soľou, korením, provensálskym korením, cesnakom a cibuľou a 1 šálkou parmezánu.
 - Nakrájané cukety a zemiaky naaranžujte do pekáča s rozmermi 23 × 33 cm.
 - Krémovú zmes rovnomerne nalejte do pekáča a pridajte zvyšný parmezán.
 - Pečte odkryté po dobu 35-40 minút, alebo kým pokrm nebude hore krásne hnedý.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín