Vegetariánske smažené ryžové gule

Vegetariánske smažené ryžové gule

Tieto špeciálne arancini s „ragú z červenej fazule“ ocenia nielen vegetariáni, ale aj všetci, ktorí majú radi originalitu.

Ingrediencie

Ryžový základ

  • 300 g ryže (Arborio alebo Carnaroli)
  • 70 g strúhaného parmezánu
  • 20 g masla
  • štipka šafranu
  • soľ

Ragú

  • 300 g červených fazúľ z konzervy
  • 100 g rajčinového pretlaku
  • 30 g údeného syra scamorza
  • 20 g červenej cibule
  • 15 g mrkvy
  • 15 g stopkového zeleru
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Obalenie a smaženie

  • 100 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • soľ
  • strúhanka
  • slnečnicový olej

Postup

  1. Ryžu niekoľko málo minút restujte v panvici na masle, potom ju zalejte vodou a uvarte, pričom dbajte na to, aby bola na konci suchá.
  2. V polovici varenia pridajte šafran zriedený v troche vody a soľ.
  3. Keď je ryža hotová, vypnite oheň a pridajte nastrúhaný parmezán a niekoľko malých kúskov masla.
  4. Miešajte, kým sa úplne nevstrebe, a preložte do vymastenej nádoby.
  5. Ryžu vyrovnajte, prikryte potravinovou fóliou a nechajte niekoľko hodín chladnúť pri izbovej teplote.
  6. Medzitým si pripravte omáčku z červenej fazule. V mixéri rozdrvte zeler, mrkvu, červenú cibuľu a strúčik cesnaku.
  7. Rozmixovanú zeleninu osmažte na panvici s kvapkou oleja.
  8. Po niekoľkých minútach prisypte prepláchnutú a odkvapkanú fazuľu.
  9. Nakoniec prilejte paradajkový pretlak a zrieďte ho malým množstvom vody.
  10. Varte na miernom ohni asi 20 minút, v priebehu varenia zmes osoľte a okoreňte.
  11. Do misy si pripravte múku a vodu.
  12. Metličkou dobre premiešajte, aby ste získali tekutú zmes bez hrudiek, dochuťte štipkou soli a prejdite na formovanie ryžových guliek.
  13. Rukami vezmite časť ryžovej zmesi, v dlaniach vytvorte malú priehlbinu.
  14. Doprostred nalejte trochu fazuľovej omáčky a pridajte kocku syra scamorza.
  15. Pevne uzavrite a vytvarujte do tvaru gule, špičky či valca.
  16. Takto pokračujte so všetkými ostatnými ingredienciami.
  17. Vytvarované gule namočte do zmesi vody a múky a následne obaľte v strúhanke.
  18. Arancicne osmažte na oleji v hlbokej panvici alebo v hrnci dozlatista.
Tanier s vyprážanými arancini s fazuľovou náplňou.
zdroj: giallozafferano.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.