Marinované kuracie prsia zapečené so zemiakmi a šampiňónmi sú skvelé, jednoduché jedlo, ktoré si hravo pripravíte pre nečakaných hostí alebo len tak na rodinný obed.
INGREDIENCIA
- 4 kuracie prsia s kožou
 - 8 malých alebo 4 stredné zemiaky (ošúpané)
 - 8 stredne veľkých šampiňónov
 - 2-3 vetvičky tymiánu
 - 1 lyžica čerstvého, jemne sekaného rozmarínu
 - 1 lyžička soli
 - 2 prelisované strúčiky cesnaku
 - 4 lyžice olivového oleja
 - 2 lyžice balzamikového octu
 - 1 lyžica citrónovej šťavy
 - 1 lyžička drvené červené čiže papričky
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 220°C.
 - V hrnci priveďte jemne osolenú vodu do varu.
 - Vložte do nej olúpané celé zemiaky a nechajte asi 8 minút povariť.
 - Potom vodu zlejte a zemiaky nechajte trochu vychladnúť.
 - Menšie zemiaky prepoľte, väčšie zemiaky pokrájajte na štvrtky.
 - V strednej mise zmiešajte rozmarín, drvenú čiže papričku, soľ, cesnak, 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu citrónovej šťavy.
 - V tejto zmesi dôkladne obaľte kuracie prsia.
 - Vezmite si panvicu, ktorá sa ideálne môže dať aj do rúry, rozohrejte na nej olej a kuracie prsia na nej položte kožou dole a smažte 5 minút.
 - Potom prsia otočte kožou nahor, pridajte zemiaky, šampiňóny, vetvičky rozmarínu a zvyšok zmesi, v ktorej ste obaľovali mäso.
 - Pridajte ešte dve lyžice olivového oleja a 2 lyžice balzamikového octu.
 - Vložte do rúry a pečte nezakryté asi 20 minút, až sa na kurčaťu urobí zlatohnedá kôrka.
 - Zapekané zemiaky s mäsom sú hotové, vytiahnite ich z rúry a pred servírovaním nechajte chvíľu vychladnúť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín