Kto by nemiloval syr! A čo také zemiaky zapečené s hromadou lahodného syra a posypané čerstvým tymianom? Mňam!
INGREDIENCIA
- 1,5 kg zemiakov
 - 160 ml mlieka
 - 185 ml smotany na šľahanie
 - 1/3 šálky majonézy
 - 1 a 1/2 lyžičky čerstvého tymiánu
 - 2 veľké prelisované strúčiky cesnaku
 - 3/4 lyžičky soli
 - čierne korenie
 - 200 g strúhaného syra
 - 100 g strúhanej mozzarelly
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180°C.
 - Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky necelé 2 cm.
 - Nakrájané zemiaky dajte do väčšej misy a pridajte všetky ostatné ingrediencie okrem mozzarelly.
 - Premiešajte a rozprestrite do zapekacej misy.
 - Prikryte alobalom a pečte 60 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
 - Zložte alobal, posypte mozzarellou a dajte ešte na 25 minút zapiecť dozlatista.
 - Syrové zemiaky vyberte z rúry a nechajte chvíľu oddýchnuť.
 - Servírovať ich môžete posypané tymiánom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín