Zemiaky s kyslou kapustou sú príjemná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí. Vyskúšajte aj náš recept, ktorý si určite obľúbite.
INGREDIENCIA
- 2 šálky šunky nakrájané na kocky
 - 1 stredná cibuľa jemne nasekaná
 - 3 lyžice masla alebo oleja
 - 1 lyžička papriky
 - 1 kg varených zemiakov na plátky
 - 800 g kyslej kapusty
 - soľ a korenie
 - 2 vajcia
 - 4 lyžice mlieka
 - 2 šálky strúhaného syra (čedar, ementál…)
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180°C.
 - Osmažte na masle alebo oleji šunku s cibuľkou.
 - Cibuľku osmažte pokiaľ nezosklovatí.
 - Pridajte kapustu a papriku a dobre premiešajte.
 - Na dno zapekacej misy vyskladajte polovicu zemiakov.
 - Osoľte a okoreňte.
 - Na zemiaky navrstvite zmes šunky s kapustou.
 - Prekryte zvyškom zemiakov. Osoľte a okoreňte.
 - Rozšľahajte vajíčka s mliekom a prelejte nimi zemiaky.
 - Všetko posypte strúhaným syrom.
 - Pečieme 25-30 minút.
 - Pred podávaním necháme zemiaky chvíľu vychladiť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín