Máte chuť na ázijskú kuchyňu? Vyskúšajte obľúbené jarné závitky plné zeleniny a kreviet.
Ingrediencie:
- 2 a ½ lyžice sezamového oleja
 - 2 hrnčeky nakrúhanej kapusty
 - 1 hrnček mrkvy nakrájané na tenké a úzke rezančeky
 - 1 hrnček na rezančeky nakrájanej červenej papriky
 - 120 g olúpaných a vypitvaných kreviet
 - ¾ hrnčeka na rezančeky nakrájaných hrachových strukov
 - ¼ hrnčeka nasekaného čerstvého koriandra
 - 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
 - 2 lyžice rybej omáčky
 - ¼ lyžičky rozdrveného červeného korenia
 - 8 ks (20×20 cm) ryžového papiera
 - 1/2 hrnčeka sladké chilli omáčky
 
Postup:
- Na panvici si rozohrejte lyžicu a pol oleja.
 - Pridajte kapustu, mrkvu, červenú papriku a restujte asi minútu, minútu a pol.
 - Zmes nechajte vychladiť.
 - Vo veľkej mise si zmiešajte zeleninovú zmes s hráškom, krevetami, koriandrom, limetkovou šťavou, červeným korením a rybou omáčkou.
 - Ryžový papier si nechajte podľa návodu na obale zmäknúť, a potom ho naplňte zmesou.
 - Skladajte ho prvýkrát po stranách, a potom rolujte, aby zmes vo vnútri dobre držala.
 - Konce ryžového papiera navlhčite vodou, aby sa prilepili.
 - Dajte smažiť po 4 ks do fritézy na 6-7 minút.
 - Servírujte so sladkou čili omáčkou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín