Vynikajúca polievka, ktorá sa skvele hodí na nedeľnú večeru. Upokojuje a posilňuje, navyše si ju môžete upraviť podľa toho, čo práve máte v chladničke. Ak nemáte saké a mirin, môžete ich nahradiť ryžovým vínom Shaoxing. Vývar si samozrejme môžete pripraviť aj bez alkoholu, iba pridajte do sójovej omáčky s cesnakom kvapku alebo dve limetkové šťavy a trochu pálivé omáčky.
INGREDIENCIA
- 4 lyžice saké
 - 3 lyžice mirinu
 - 1 lyžica sójovej omáčky
 - 1 strúčik cesnaku, olúpaný a nasekaný
 - ¼ lyžičky sušených chilli vločiek (alebo použite pol čajovej lyžičky, ak máte radi pálivejšie)
 - 1 kuracie prsia bez kože a kostí
 - 75-100 g rezancov
 - 1 balíček pekinskej kapusty
 - 1 lyžica oleja bez chuti plus niekoľko kvapiek sezamového oleja
 - 500 – 750 ml kuracieho vývaru
 - 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
 
POSTUP
- V miske zmiešajte saké, mirin, sójovú omáčku, cesnak a sušené čili vločky.
 - Kuracie mäso nakrájajte na rezančeky, vložte do misy a necháme pokiaľ možno hodinu marinovať.
 - Rezance uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, na posledných pár minút pridajte pekinskú kapustu a potom sceďte.
 - Zahrejte vývar.
 - Na panvicu nalejte oba oleje a rozpálené kúsky kurčaťa opečte.
 - Keď je kurča takmer hotové, prelejte ho zostávajúcou marinádou a pokračujte vo varení, kým kurča nebude lesklé a tmavé.
 - Uvarené scedené rezance a kapusta dajte do misy, v ktorej chcete polievku podávať, a zalejte horúcim vývarom.
 - Navrch dajte kura a posypte čerstvým koriandrom.
 

Máme pre vás aj ďalších 10 luxusných receptov na polievky s kuracím mäsom , ktoré vylieči každý neduh!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín