Rozmarín sa k jahňaciemu mäsu skvele hodí, preto pre vás máme aj nasledujúci recept. Mäso pečené so slaninkou, cibuľou, cesnakom a rozmarínom poteší vaše chuťové bunky a užije si ho celá vaša rodina!
INGREDIENCIA
- 1 kg jahňacej kotlety
 - 3 lyžice oleja
 - 150 g slaniny
 - 500 ml vývaru
 - 1 ks veľké cibule
 - 1 zväzok rozmarínu
 - 1 palica cesnaku
 - soľ a korenie
 
POSTUP
- Slaninu nakrájame na kocky a nasypeme dno pekáča.
 - Pridáme olúpanú, nahrubo nakrájanú cibuľu.
 - Mäso potrieme časťou cesnaku rozotreného so soľou.
 - Vložíme očistené mäso, nakrájané na jednotlivé kotlety.
 - Kotlety predtým sprudka zatiahneme po oboch stranách na panvici (asi 2 minúty z každej strany).
 - Zvyšný cesnak rozložíme okolo mäsa, pridajte vetvičky rozmarínu, všetko ešte trochu osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom.
 - Pekáčik zakryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 140 ° C a pečte 40 minút.
 - Hotové mäso vyberieme a udržujeme v teple.
 - Šťavu v pekáčiku prudko zvaríme a zredukujeme na polovicu.
 - Kotlety a podávajte preliate šťavou s bramorovou kašou, avokádovým šalátom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín