Základný recept na piškótové cesto

Základný recept na piškótové cesto

Chcete pripravovať piškótovú roládu, ktorá sa vždy podarí? Osvojte si klasické piškótové cesto a máte vyhrané.

INGREDIENCIA

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc polohrubej múky a cukru krupice

POSTUP

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov
  2. Žĺtky vyšľahajte do peny.
  3. Z bielkov ušľahajte sneh a spoločne s polohrubou múkou ho vmiešajte do žĺtkovej peny.
  4. Cesto rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie
  5. Pečte v rúre vyhriatej na 200 ° dozlatista, približne 8 minút
  6. Po vybratí z rúry cesto obráťte spodnou stranou nahor
  7. Stiahnite papier na pečenie a roládu aspoň do polovice zarolujte.
  8. Nechajte vychladnú, rozrolujte, pomažte náplňou a zarolujte po celej dĺžke.
Roláda z piškótového cesta s lístkom mäty a ovocím
Zdroj: splenda.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.