Čokoládové amaretti s orechami

Čokoládové amaretti s orechami

Okrem mandlí, môžete pri príprave týchto sušienok použiť aj vlašské či lieskové orechy alebo ich kombináciu.

Ingrediencie

  • 120 g horkej čokolády
  • 70 g lúpaných mandlí
  • 50 g vlašských orechov
  • 50 g cukru krupica
  • 30 g bielkov
  • 30 g cukru múčka
  • 2 g jedlej sódy
  • 1/2 čajové lyžičky mletej škorice

Postup

  • Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
  • Mandle a orechy s oboma druhmi cukrov rozmixujte pomocou mixéra najemno.
  • Do misy vložte zmes mandlí, orechov a cukru, pridajte bielky, jedlú sódu, škoricu a vlažnú rozpustenú čokoládu.
  • Všetko dôkladne premiešajte stierkou a hneťte, kým nebude zmes kompaktná a homogénna.
  • Skontrolujte cesto, ak je príliš mäkké, nechajte ho asi 15 minút odpočinúť v chladničke.
  • Po uplynutí tejto doby cesto vyberte a vytvorte z neho guličky s veľkosťou vlašského orecha a položte ich na plech.
  • Pečte 30 až 35 minút v rúre pri 140 °C.
Čokoládovo-mandľové sušienky.
zdroj: lamiabuonaforchetta.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.