Okrem mandlí, môžete pri príprave týchto sušienok použiť aj vlašské či lieskové orechy alebo ich kombináciu.
Ingrediencie
- 120 g horkej čokolády
- 70 g lúpaných mandlí
- 50 g vlašských orechov
- 50 g cukru krupica
- 30 g bielkov
- 30 g cukru múčka
- 2 g jedlej sódy
- 1/2 čajové lyžičky mletej škorice
Postup
- Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Mandle a orechy s oboma druhmi cukrov rozmixujte pomocou mixéra najemno.
- Do misy vložte zmes mandlí, orechov a cukru, pridajte bielky, jedlú sódu, škoricu a vlažnú rozpustenú čokoládu.
- Všetko dôkladne premiešajte stierkou a hneťte, kým nebude zmes kompaktná a homogénna.
- Skontrolujte cesto, ak je príliš mäkké, nechajte ho asi 15 minút odpočinúť v chladničke.
- Po uplynutí tejto doby cesto vyberte a vytvorte z neho guličky s veľkosťou vlašského orecha a položte ich na plech.
- Pečte 30 až 35 minút v rúre pri 140 °C.