Pokiaľ máte zmrzlinovač, bude príprava rýchlejšia, ale ani bez neho nie je nemožné pripraviť si doma vynikajúcu sicílsku granitu.
Ingrediencie
- 750 ml vody
- 150 g cukru
- 130 g celých mandlí so šupkou
Postup
- Na panvici niekoľko minút opekáte 30 gramov mandlí aj so šupkou.
- Ďalších 100 g mandlí dajte spariť do vody, aby sa uvoľnila šupka.
- Všetky mandle vložte do mixéra a pridajte 400 mililitrov vody.
- Mandle rozmixujte a potom zmes preceďte cez jemné sitko do sklenenej nádoby.
- Zvyšných 350 mililitrov vody nalejte do hrnca, pridajte cukor a priveďte k varu.
- Akonáhle voda začne vrieť, pridajte „mandľové mlieko“ zo sklenenej nádoby.
- Varte jednu minútu a potom nechajte vychladnúť.
- Všetko prelejte do plastového kontajnera, hermeticky uzavrite a dajte do mrazničky.
- Po pol hodine granitu vyberte z mrazničky a dôkladne premiešajte vidličkou, aby ste rozbili vzniknuté ľadové kryštáliky.
- Rovnaký postup opakujte približne každých 30 minút ešte dvakrát až trikrát.