Pravá sicílska granita z mandlí

Pravá sicílska granita z mandlí

Pokiaľ máte zmrzlinovač, bude príprava rýchlejšia, ale ani bez neho nie je nemožné pripraviť si doma vynikajúcu sicílsku granitu.

Ingrediencie

  • 750 ml vody
  • 150 g cukru
  • 130 g celých mandlí so šupkou

Postup

  • Na panvici niekoľko minút opekáte 30 gramov mandlí aj so šupkou.
  • Ďalších 100 g mandlí dajte spariť do vody, aby sa uvoľnila šupka.
  • Všetky mandle vložte do mixéra a pridajte 400 mililitrov vody.
  • Mandle rozmixujte a potom zmes preceďte cez jemné sitko do sklenenej nádoby.
  • Zvyšných 350 mililitrov vody nalejte do hrnca, pridajte cukor a priveďte k varu.
  • Akonáhle voda začne vrieť, pridajte „mandľové mlieko“ zo sklenenej nádoby.
  • Varte jednu minútu a potom nechajte vychladnúť.
  • Všetko prelejte do plastového kontajnera, hermeticky uzavrite a dajte do mrazničky.
  • Po pol hodine granitu vyberte z mrazničky a dôkladne premiešajte vidličkou, aby ste rozbili vzniknuté ľadové kryštáliky.
  • Rovnaký postup opakujte približne každých 30 minút ešte dvakrát až trikrát.
Pohs mandľovou granitou.
zdroj: sedutiatavola.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.