Jahodová ľadová drť

Jahodová ľadová drť

Vďaka svojej intenzívnej farbe a skvelej chuti je jahodová granita dokonalým kompromisom medzi ovocím a zmrzlinou.

Ingrediencie

  • 500 ml vody
  • 400 g jahôd
  • 120 g cukru
  • 30 g čerstvej citrónovej šťavy

Postup

  • Najprv si pripravte cukrový sirup. Do hrnca dajte vodu a cukor, priveďte do varu a potom nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si opláchnite jahody a starostlivo ich osušte.
  • Z jahôd odstráňte stopku a rozkrojte ich na štvrtiny.
  • Potom jahody dajte do mixéra a rozmixujte na pyré.
  • Vzniknuté jahodové pyré preceďte cez jemné sitko, aby ste odstránili zrniečka.
  • Týmto spôsobom získate približne 250 g preosiateho jahodového pyré.
  • Do pyré pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu a dobre premiešajte.
  • Následne pridajte ešte mierne teplý cukrový sirup.
  • Dôkladne premiešajte a zmes nalejte do plytkej širokej plastovej nádoby.
  • Vložte na polhodiny do mrazničky.
  • Po 30 minútach vyberte nádobu z mrazničky a zmes premiešajte vidličkou, aby ste rozbili všetky vzniknuté kryštáliky ľadu.
  • Vráťte zmes späť do mrazničky a rovnakú operáciu opakujte každú polhodinu po dobu najmenej 2 hodín.
Jahodová granita s lístkom mäty.
zdroj: buonissimo.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.