Vďaka svojej intenzívnej farbe a skvelej chuti je jahodová granita dokonalým kompromisom medzi ovocím a zmrzlinou.
Ingrediencie
- 500 ml vody
- 400 g jahôd
- 120 g cukru
- 30 g čerstvej citrónovej šťavy
Postup
- Najprv si pripravte cukrový sirup. Do hrnca dajte vodu a cukor, priveďte do varu a potom nechajte vychladnúť.
- Medzitým si opláchnite jahody a starostlivo ich osušte.
- Z jahôd odstráňte stopku a rozkrojte ich na štvrtiny.
- Potom jahody dajte do mixéra a rozmixujte na pyré.
- Vzniknuté jahodové pyré preceďte cez jemné sitko, aby ste odstránili zrniečka.
- Týmto spôsobom získate približne 250 g preosiateho jahodového pyré.
- Do pyré pridajte čerstvo vylisovanú citrónovú šťavu a dobre premiešajte.
- Následne pridajte ešte mierne teplý cukrový sirup.
- Dôkladne premiešajte a zmes nalejte do plytkej širokej plastovej nádoby.
- Vložte na polhodiny do mrazničky.
- Po 30 minútach vyberte nádobu z mrazničky a zmes premiešajte vidličkou, aby ste rozbili všetky vzniknuté kryštáliky ľadu.
- Vráťte zmes späť do mrazničky a rovnakú operáciu opakujte každú polhodinu po dobu najmenej 2 hodín.