Tradičné amaretti

Tradičné amaretti

Tajomstvo intenzívnej chuti týchto sušienok spočíva v kombinácii klasických mandlí a „horkých mandlí“ nazývaných armelline, v skutočnosti ide o jadrá z marhúľ a broskýň. V prípade potreby ich možno nahradiť klasickými mandľami, ale výsledná chuť bude menej výrazná.

Ingrediencie

  • 200 g lúpaných mandlí
  • 140 g cukru krupica
  • 125 g práškového cukru
  • 50 g bielkov
  • 15 g horkých jadier z marhúľ
  • 3 g jedlej sódy
  • potravinárska mandľová aróma

Postup

  • Olúpané mandle zľahka opečte v rúre predhriatej na 200 °C.
  • Potom ich nasypte do mixéra spolu s mandľami, krupicovým a práškovým cukrom a všetko rozdrvte.
  • Zmes preceďte cez sitko a potom ju opäť vložte do mixéra, aby ste ju ešte viac rozmixovali najemno.
  • Znovu preceďte cez sitko do veľkej misy.
  • Pridajte jedlú sódu, bielky a niekoľko kvapiek mandľovej arómy.
  • Premiešajte stierkou, aby sa ingrediencie spojili a vznikla homogénna zmes.
  • Prikryte čistou utierkou a cesto dajte cez noc do chladničky.
  • Druhý deň vezmite stuhnuté cesto a vytvarujte z neho približne 50 guličiek o veľkosti vlašského orecha.
  • Amaretti vložte na plech vyložený papierom na pečenie a uprostred ich ľahko sploštite prstami.
  • Pečte v rúre predhriatej na 170° asi 20 minút.
Tanier s mandľovými sušienkami.
zdroj: cucchiaio.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.