Vyskúšajte obľúbený variant s hovädzím mäsom pripravovaný na bielom víne. K tejto omáčke sa skvele hodí ryža či zemiaky.
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho boku
 - 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
 - 2 a 1/2 lyžice oleja
 - soľ a korenie podľa chuti
 - 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
 - 200 ml suchého bieleho vína
 - paradajkový pretlak
 
Postup
- Hovädzie mäso nakrájajte na prúžky s hrúbkou 5 mm a dĺžkou 5 cm.
 - Na oleji orestujte cibuľu dozlatista.
 - Pridajte mäso a opečte zo všetkých strán.
 - Dochuťte soľou a korením.
 - Pridajte cesnak a víno, prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni.
 - V prípade potreby podlejte trochou vody.
 - Keď je mäso napoly uvarené, pridajte paradajkový pretlak. V prípade potreby pridajte trochu vody a pokračujte v varení, kým nie je mäso hotové. Nechajte tekutinu čo najviac zredukovať.
 - Omáčka sa hodí k vareným alebo šťouchaným zemiakom, ryži alebo polente.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín