Jednoduchý recept na rolku zo žltého makrely. Ide o veľmi jemne nakrájanú rybu so zelenou cibuľkou zabalené v ryži a riase nori.
Čo budeme potrebovať
- 1 ½ šálky sushi ryže (varená a ochutená – pozri posledný recept ako pripraviť sushi ryžu?)
 - 100 g žltochvosté makrely
 - 1 list nori (morské riasy)
 - 3 lyžice jarnej cibuľky (nakrájaná na drobné kolieska)
 
Na namáčanie prstov
- 60 ml vody
 - 2 lyžičky ryžového octu
 
Na podávanie
- Sójová omáčka
 - Wasabi
 - Nakladaný červený zázvor
 
Postup
- Rybu nakrájame na drobné, ani nie centimetrové kocky
 - Na bambusovú podložku potiahnutú plastom položíme ½ listu nori lesklou stranou dole
 - Namočíme si prsty do octovej vody, ktorú sme získali zmiešaním vody a octu
 - Na riasu rovnomerne rozprestrieme ¾ šálky ryže
 - Polovicu nakrájanej makrely položíme na spodný koniec listu nori a pridáme cibuľku
 - Uchopíme spodný okraj bambusovej rohože a ten pevne držíme
 - Riasy zrolujeme do tesného valca
 - Zdvihneme okraj bambusovej podložky a pokračujte v rolovaní dopredu, pričom na podložku stále vytvárame jemný tlak
 - Veľmi ostrým nožom rolku rozkrojíme napoly a potom každú polovicu nakrájame na 3-4 diely.
 - Zakaždým očistite nôž vlhkou handričkou
 - Sushi podávame s nakladaným zázvorom, wasabi a sójovou omáčkou
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín