Vyskúšajte tento recept na veselé veľkonočné muffiny so zajačikmi. Ozdobiť si ich môžete aj podľa seba, fantázii sa medze nekladú.
Ingrediencie na cesto
- 2,8 hrnček hladká múka
 - 0,5 lyžička soľ
 - 0,5 lyžička jedlá sóda
 - 225 g maslo
 - 2 hrnček cukor
 - 2 lyžička vanilkový extrakt
 - 4 ks vajcia použite veľké vajcia izbovej teploty
 - 1 hrnček cmar
 
Ingrediencie na krém a zdobenie
- 450 g smotanový syr izbovej teploty
 - 225 g maslo izbovej teploty
 - 1,8 lyžička vanilkový extrakt
 - 1 štipka soľ
 - 6 hrnčekov práškový cukor
 - marcipán bielej a ružovej farby
 
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C. Vyskladajte si formu na muffiny papierovými košíčkami a vršok formy vymažte maslom, aby sa vám vršky košíčkov neprichytili. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, soľ a jedlú sódu a dajte bokom.
 - V inej stredne veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom, pridajte vanilku a vajcia a šľahajte, kým nebude zmes ľahká a nadýchaná. Postupne primiešavajte striedavo zmes múky a cmaru. Miešajte, kým sa cesto pekne nespojí.
 - Lyžicou naplňte formu na muffiny takmer po okraj. Pečte zhruba 20 – 25 minút, kým nie sú muffiny dozlatista upečené. Môžete vyskúšať špajdľou, či sú už hotové. Nechajte vychladnúť vo forme asi 15 minút.
 - Než muffiny vychladnú, pripravte si krém na ozdobu. V mise zmiešajte krémový syr, maslo, vanilku a soľ. Šľahajte, kým zmes nie je úplne spojená. Potom pridajte preosiaty práškový cukor. Pokračujte v šľahaní, kým nebude zmes nadýchaná.
 - Keď sú muffiny vychladnuté, ozdobte ich krémom, použite mazací nôž alebo špachtľu. Na vrch krému si vytvarujte z marcipánu ušká a nos a muffiny nimi dozdobte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín