Ak chcete ríbezle ako ovocný kompót, určite musíte vyskúšať tento recept, ktorý vás prekvapí svojou jednoduchosťou a skvelým výsledkom.
Ingrediencie:
- 1 kg ríbezlí podľa voľby
- asi 250 g trstinového cukru (podľa sladkosti ríbezlí)
- voda podľa množstva, naplnenia a veľkosti pohárov
Postup:
- Ríbezle vyperte a očistite
- Ríbezle zmiešajte s cukrom
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a vypnite
- Do čistých pohárov nasypte asi do ¾ zmes ríbezlí a cukru
- Ríbezle s cukrom zalejte skoro po vrch pohára vodou a poháre zavíčkujte
- Naplnené a zaviečkované poháre dajte do vriacej vody na cca 10 minút a nechajte vychladnúť.
Na tomto výbornom kompóte z ríbezlí si môžete pochutnávať do ďalšej úrody ríbezlí.
Skúste zmiešať dva druhy ríbezlí a budete mať farebný kompót, ale pozor! Guličky by mali byť zhruba rovnako veľké.
Ak chcete kompót vylepšiť, môžete pridať do pohára kúsok škorice, alebo napríklad badiánu.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín