Luxusné papriky plnené zmesou z quióny a fazule sú strašne jednoduché na prípravu a zároveň chutné a sýte. Je to vynikajúce jedlo, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek počas týždňa a pochutí si na ňom celá vaša rodina.
Ingrediencie
- 4 veľké papriky, rozkrojené napoly a zbavené semienok
 - 2 lyžice olivového oleja
 - soľ a korenie, podľa chuti
 - 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
 - 2 lisované strúčiky cesnaku
 - ¼ lyžičky vločiek červeného chilli (voliteľne)
 - 1 lyžička mletej rasce
 - 1 lyžička údené papriky
 - ½ lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
 - 1 plechovka (425 g) nakrájaných paradajok
 - 1 plechovka (425 g) čiernych fazule, scedených a prepláchnutých
 - 1 plechovka (425 g) červených fazule, scedených a prepláchnutých
 - 3 šálky zeleninového vývaru
 - 1 šálka čerstvej/mrazenej alebo konzervovanej kukurice
 - 1 šálka quinoy
 - ½ šálky strúhanej goudy
 - voliteľný topping: avokádo, koriander/petržlenová vňať, kyslá smotana a plátky limetky
 
Postup
- Predhrejte rúru na 200° Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
 - Papriku dôkladne umyte a prebytočnú vlhkosť utrite papierovou utierkou.
 - Opatrne nakrájajte každú papriku na polovicu, cez stonky.
 - Vyhoďte rebrá a semienka a položte na pripravený plech.
 - Postriekajte trochou oleja v spreji a posypte soľou a korením.
 - Pečte 8-10 minút.
 - Medzitým rozohrejte olej v ťažkej panvici na stredne vysokej teplote.
 - Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
 - Vmiešajte paradajky, fazuľu a kukuricu.
 - Pridajte vločky červeného chilli, mletú rascu, údenú papriku, soľ a korenie a za stáleho miešania 2-3 minúty povarte.
 - Vmiešajte quinú a vývar a znížte plameň na minimum.
 - Prikryte a nechajte dusiť, kým sa quinoa neuvarí, asi 12-15 minút.
 - Akonáhle je hotovo, stiahnite z platne a zmes opatrne vmiešajte do opečených paprík.
 - Vrch bohato posypte strúhaným syrom, vložte späť do rúry a pečte 6–8 minút (kým sa syr nerozpustí a paprika nezmäkne).
 - Po dokončení vyberte z rúry a ozdobte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
 - Podávajte s obľúbeným toppingom a užite si to.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín