Pre tento recept nebudete potrebovať váhu, ale len jeden klasický hrnček s objemom 250 mililitrov. Recept je jednoduchý a vďaka tomu, že nie je potrebné nič vážiť aj super rýchly.
Čo budeme potrebovať
- ½ hrnčeka kokosového oleja
 - 3 vajcia
 - ½ hrnčeka kryštálového cukru
 - 1 lyžička kokosového extraktu
 - 2 ½ hrnčeka hladkej múky
 - ½ hrnčeka trstinového cukru
 - 1 hrnček kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
 - ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
 - 2 lyžičky prášku do pečiva
 - ½ lyžičky soli
 
Na polevu
- ½ hrnčeka horkej čokolády
 - 2 lyžice masla
 
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a formu si vyložíme papierom na pečenie
 - Vo veľkej mise zmiešame kokosový olej, trstinový cukor, cukor kryštál a kokosový extrakt
 - Do zmesi zašľahávame vajcia a strúhaný kokos
 - Do druhej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ
 - Suché suroviny pridávame, striedavo s kokosovým mliekom do mokrých surovín
 - Vzniknuté cesto vlejeme do formy a pečieme 40 minút, cesto priebežné kontrolujeme špajdľou
 - Upečenú buchtu necháme vychladnúť
 - Medzitým si pripravíme polevu
 - Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, vmiešame nalámanú čokoládu a miešame kým sa ingrediencie nespoja
 - Vychladnutú buchtu polejeme čokoládovou polevou
 
Navrch buchty môžete ešte nasypať strúhaný kokos alebo nastrúhať tyčinku Margot.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín