Táto výborná polievka má pôvod v Taliansku a sme si istí že si ju obľúbite aj vy. Polievka je vegánska, bezlepková a navyše plná chuťou a veľmi výdatná.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 malá cibuľa
- 4 šálky kelu
- 2 stredne veľké mrkvy
- 2 šálky húb
- 2 strúčiku cesnaku
- 6 šálok vývaru
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 balenie gnocchi
- 1 lyžička talianskych byliniek
- soľ, korenie
Postup
- Cibuľu si nakrájame na drobné kocky av hrnci rozpálime olej.
- Pridáme cibuľu, mrkvy a opekáme asi tri minúty. Potom pridáme nakrájané huby, prelisovaný cesnak a miešame ďalšie 4 minúty.
- Pridáme soľ, korenie, bylinky a zalejeme vývarom.
- Akonáhle sa nám polievka začne variť tak pridáme plechovku paradajok a nakrájaný kel a varíme kým nám všetka zelenina nezmäkne.
- Medzitým si na panvici rozpálime trochu oleja a opekáme gnocchi pokiaľ nebudú mať zlatistú farbu. Takto pripravené gnocchi pridáme do hotovej polievky tesne pred podávaním. Gnocchi môžete kúpiť hotové alebo si môžete pripraviť vlastné zo zemiakov.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín