Vedeli ste, že originálny variant tohto receptu neobsahuje vajcia ani údeniny? Ide iba o zmes zeleniny, predovšetkým cibule, paprík a paradajok.
Ingrediencie:
- 4 väčšie paradajky
 - 3 biele alebo zelené papriky
 - 1 väčšia cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 1 PL masti
 - 2 čajové lyžičky sladkej papriky
 - soľ, korenie
 
Postup:
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
 - Následne nakrájajte na malé kúsky umyté paradajky a na rezančeky umyté papriky bez jadrovníka. Kúsky paradajok by mali byť veľké približne 1,5 centimetra, paprikové rezančeky by mali mať dĺžku približne 3 centimetre.
 - Na panvici či v hrnci rozpustite masť, pridajte cibuľu a 2 minúty povarte.
 - Pridajte cesnak, premiešajte a povarte 1 ešte minútu.
 - Následne pridajte do panvice aj papriky, soľ a korenie.
 - Dôkladne premiešajte a pridajte zvyšné ingrediencie, teda paradajky a sladkú papriku.
 - Opäť dôkladne premiešajte, priklopte pokrievkou a duste približne 10 minút.
 - Následne pokrievku odstráňte a za občasného miešania ešte niekoľko minút povarte.
 
Maďarské lečo podávajte s čerstvým pečivom alebo s ryžou.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín