Tento recept ocenia vegetariáni, ale aj milovníci mäsa. Jedná sa o skvelé jedlo, ktoré je možné pripravovať nielen v rúre, ale aj pri letnom grilovaní.
Ingrediencie
- 4 veľké huby portobello (osušené papierovou utierkou)
 - 2 polievkové lyžice olivového oleja
 - 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
 - 2 stredné cukety (nakrájané na kocky)
 - 1 pečená červená paprika (nakrájaná na kocky)
 - 4–6 sušených paradajok (nasekaných)
 - 2–3 strúčiky cesnaku (lisovaného)
 - 1 veľká hrsť špenátu
 - štipka sušeného oregana
 - korenie
 - ¼ šálky sušenej strúhanky
 - ¼ šálky parmezánu (nastrúhaného)
 - ¼ šálky mozzarelly (nastrúhané)
 
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
 - Pomocou malej lyžičky opatrne vydlabajte žiabrovú časť húb a, malým nožom, odstráňte stopku.
 - Každú špongiu potrite trochou olivového oleja a dajte na pripravený plech, vydlabanou časťou, hore.
 - Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu. Restujte 3–4 minúty a potom pridajte cuketu. Vymažte, kým cuketa nezmäkne.
 - Pridajte červenú papriku a paradajky. Varte ďalších pár minút.
 - Akonáhle je cibuľa priehľadná a zelenina mäkká, pridajte cesnak. Povarte 1 minútu a pridajte špenát.
 - Akonáhle špenát zvädne, snímte panvicu z tepla a pridajte zvyšok ingrediencií, okrem parmezánu. Poriadne zamiešajte.
 - Zmes rozdeľte na 4 rovnaké časti a naplňte jej huby.
 - Vložte do rúry a pečte 35–40 minút.
 - Akonáhle sú huby portobello upečené, vyberte ich z rúry a každú z nich posypte 1 polievkovou lyžicou mozzarelly. Vložte znovu do rúry a pečte ďalších 10–12 minút.
 - Na záver každý kúsok posypte trochou parmezánu a ihneď podávajte.
 

Chutí vám cuketa? V tom prípade sa môžete inšpirovať ďalšími receptami so zapečenou cuketou .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín