Tento recept je veľmi obľúbený v Taliansku, kde sa namiesto nivy používa zmes sladkej a pikantnej gorgonzoly. Krémovosť omáčky môžete zvýšiť či znížiť v závislosti od množstva použitej smotany.
Ingrediencie:
- 4 morčacie plátky
 - 140 g syra niva
 - 1 šálka vývaru
 - 30 g masla
 - 1/2 šálky smotany
 - strúhanka
 - soľ, korenie
 - čerstvá petržlenová vňať
 
Postup:
- Umyté morčacie plátky z oboch strán osoľte a okoreňte.
 - Následne ich zľahka poprášte strúhankou.
 - Do hrnca nalejte smotanu, rozdrobte nivu a pridajte tiež soľ, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať.
 - Za stáleho miešania na miernom ohni vytvorte zo zmesi krémovú omáčku.
 - Na panvici s rozpusteným následne morčacie plátky z oboch strán orestujte, v závislosti na výške plátkov približne 5-7 minút.
 - Následne do panvice prilejte vývar a varte niekoľko minút, kým nebude mäso mäkké.
 
Morčacie plátky s nivovým prelivom servírujte s rozmanitými typmi zemiakových príloh či so zeleninovou oblohou a čerstvým pečivom.

Morčacie mäso sa dá použiť aj na prípravu guláša či rolády. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na prípravu morky .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín