Tento recept sa nezapeká, preto je jeho príprava naozaj záležitosťou chvíľky. Presvedčte sa sami.
Ingrediencie
- 450g čerstvých šampiňónov
 - 2 veľké cibule
 - 1 stredný baklažán
 - 2 stredná cuketa
 - 1 červená paprika
 - 2 veľké zrelé paradajky
 - 2 lyžice olivového oleja
 - 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
 - 1 lyžička sušenej alebo čerstvej bazalky
 - 3/4 lyžičky soli
 - 1/2 lyžičky mletého korenia
 
Postup
- Nakrájajte šampiňóny a cibuľu na silné plátky. Baklažán, cuketu, červenú papriku a paradajky na centimetrové kúsky.
 - Vo veľkej panvici rozpáľte olej, pridajte cibuľu a cesnak.
 - Restujte, kým cibuľa ľahko nezhnedne, asi 5 minút.
 - Potom vmiešajte šampiňóny, baklažán, cuketu, papriku, paradajky, bazalku, soľ a čierne korenie.
 - Zakryte pokrievkou a za občasného miešania nechajte dusiť, kým nie je zelenina mäkká, asi 15 minút. V prípade potreby podlejte trochou vody.
 - Podávajte s chlebom, cestovinami alebo ako prílohu k mäsu.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín