Táto krémová, vegetariánska miso variant príde vhod vždy, keď budete mať chuť na rýchly a zdravý obed alebo večeru. Polievka má príjemnú krémovú konzistenciu, je ľahko pikantná a dochutená špeciálnymi ázijskými dochucovadlami, ktoré dnes už bežne zoženiete v obchodoch. Nenájdete v nej žiadne mäso, ale to vôbec nie je na škodu.
Ingrediencie:
- 1,5 l zeleninového vývaru
 - 60 ml sójovej omáčky
 - 2 lyžice ryžového octu
 - 60 g sezamovej pasty tahini
 - 3 lyžice biele miso pasty
 - 50 g sušených húb
 - 600 g čerstvých húb (shiitake alebo šampiňóny)
 - 400 g čínskej kapusty alebo baby špenátu
 - kúsok čerstvého zázvoru (zhruba 7-8 cm)
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 2 menšie šalotky
 - 2 balíčky ramien rezancov (po 200 g)
 - 4 lyžice olivového oleja
 - ½ lyžičky chilli vločiek
 - 2 lyžice sezamového semienka
 - 2 hrsti čerstvého koriandra
 - 4-6 vajec
 - 1 mrkva
 - 2 jarné cibuľky
 - soľ
 
Postup:
- Vo veľkom hrnci na polievku zmiešajte vývar, sójovú omáčku, ocot, tahini a miso. Pridajte sušené huby, nastrúhaný zázvor a pretlačený cesnak. Postavte na sporák na stredný oheň a nechajte variť.
 - Potom znížte teplotu a varte 20 minút, kým nebude vývar voňavý.
 - Vyberte huby a opäť zvýšte teplotu varenia. Primiešajte rezance, nasekanú čínsku kapustu a koriander a varte 5 minút alebo kým nebudú rezance mäkké.
 - Medzitým si pripravte čerstvé huby. Predhrejte rúru na 220 °C. Plech na pečenie s papierom na pečenie potrite olivovým olejom.
 - Vložte nadrobno nakrájanú šalotku, huby, sezamové semienka, čili vločky a štipku soli. Preneste do rúry a pečte 15 minút / v polovici pečenia premiešajte), kým nebudú huby dozlatista.
 - Medzitým uvarte vajcia natvrdo.
 - Pripravte si misky. Vložte uvarené rezance s kapustou, pridajte opečené huby, na drobno nakrájané rezančeky mrkvy a jarné cibuľky.
 - Zalejte základ vývarom a do každej misky pridajte jedno uvarené vajce rozkrojené napoly.
 - Navrch posypte čerstvým koriandrom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín