Vyskúšajte si túto zlatú klasiku bez mäsa. Šošovica ako má byť. Zvláštny je tento recept v tom, že pridáme baby špenát.
Ingrediencie
- 2 stredné mrkvy, nakrájané na kocky
 - 1 stredne veľká cibuľa
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 2 hrnčeky šošovky
 - 3 lyžice olivového oleja
 - 1 polievková lyžica kari
 - 1 čajová lyžička mletej rasce
 - 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
 - 1 lyžica soli
 - 1 malá plechovka paradajkového pretlaku
 - 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru, alebo kocka bujónu
 - 100g baby špenátu
 
Postup
- Olúpte a nakrájajte na kocky 2 stredné mrkvy a 1 stredne veľkú cibuľu. Nadrvte 4 strúčiky cesnaku.
 - Opláchnite šošovku pod studenou vodou.
 - Zahrejte 3 lyžice olivového oleja vo veľkom hrnci, pridajte mrkvu, cibuľu a restujte do mäkka, asi 5 minút.
 - Pridajte cesnak, 1 lyžicu kari prášku, 1 čajovú lyžičku mletej rasce, 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu a lyžicu soli. Varte asi 1 minútu.
 - Pridajte šošovku, paradajkový pretlak a 1 liter vývaru, premiešajte a varte. Zakryte pokrievkou a znížte teplotu.
 - Varte a občas miešajte, pokiaľ šošovka nezmäkne a to 18 až 22 minút.
 - Odoberte z ohňa a ihneď vmiešajte špenát. Dochuťte a ihneď podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín