Uvarte si polievku z červenej šošovky s prímesou citróna. Pokiaľ ho však nechcete, citrón vynechajte.
Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja
 - 1 veľká cibuľa, nasekaná
 - 2 strúčiky cesnaku, drvené
 - 1 lyžica paradajkového pretlaku
 - 1 lyžička mletej rasce
 - 1 lyžička soli
 - ¼ lyžička mletého čierneho korenia
 - 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru, alebo kocka bujónu
 - 2 hrnčeky vody
 - 1 hrnček červené šošovky
 - 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná na kocky
 - Šťava z 1/2 citróna, viac podľa chuti
 - Štipka nasekaného čerstvého koriandra
 
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejte 3 lyžice oleja, pridajte cibuľu, cesnak a restujte dozlatista, asi 4 minúty.
 - Vmiešajte paradajkový pretlak, rascu, soľ, čierne korenie a restujte ešte 2 minúty.
 - Pridajte vývar, 2 šálky vody, šošovku a mrkvu. Priveďte do varu, potom čiastočne zakryte hrniec a znížte teplotu a duste asi 30 minút, kým šošovka nezmäkne.
 - Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ.
 - Pokiaľ chcete, polievku rozmixujte tyčovým mixérom, aby bola krémová.
 - Potom vmiešajte citrónovú šťavu a koriander. Ihneď podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín