Šošovková polievka vhodná pre vegetariánov sa dá pripraviť iba zo šošovky a zeleniny. Poďte si ju tiež vyskúšať.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
 - 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná na kocky
 - 2 lyžice paradajkového pretlaku
 - 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
 - 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný na kocky
 - 3 stonky zeleru, jemne nakrájané na kocky
 - 3 mrkvy, olúpaná a nakrájaná na kocky
 - 2 hrnčeky zelenej šošovky
 - 8 hrnčekov zeleninového vývaru alebo kocka bujónu
 - 1 lyžica sójovej omáčky
 - 1 lyžica soli
 - Štipka mletého korenia
 - 3 lyžice citrónovej šťavy
 - 10 ružičiek kelu, nakrájané najemno (podľa chuti)
 
Postup
- V hrnci na strednom ohni zahrejte olej, pridajte cibuľu a smažte do zlatista.
 - Cibuľu odhrňte na stranu hrnca a na voľné miesto, ktoré ste vytvorili, pridajte paradajkovú pastu. Miešajte 2 až 3 minúty, alebo kým paradajková pasta nestmavne na červenohnedú farbu.
 - Pridajte tymian, cesnak, zeler a mrkva. Varte za stáleho miešania 2 minúty.
 - Do hrnca pridáme šošovku, 8 hrnčekov vývaru, sójovú omáčku, soľ a korenie.
 - Varte na strednom ohni 55 až 60 minút, alebo pokiaľ nie je šošovka mäkká.
 - Vyberte 2 hrnčeky polievky a rozmixujte, vráťte do hrnca a vmiešajte citrónovú šťavu.
 - Pridajte nakrájaný kel a varte 1 až 2 minúty, alebo kým kel nezmäkne.
 - Dochuťte soľou, čiernym korením alebo citrónovou šťavu podľa potreby a podávajte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín