Tak ako ostatné cestoviny aj táto chutná skvele zapečená. Tentoraz v spoločnosti paradajok a fazule.
Ingrediencie
- 250 g tarhone
 - 1 PL olivového oleja
 - 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
 - 2 strúčiky nasekaného cesnaku
 - 1 plechovka (400 g) krájaných paradajok vo vlastnej šťave
 - 1 plechovka (400 g) fazule v paradajkovej omáčke (sceďte a opláchnite)
 - 1 lyžička mletej papriky
 - 1/2 lyžičky mletej rasce
 - 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
 - soľ a korenie podľa chuti
 
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvarte tarhoňu podľa návodu na obale. Po uvarení scedte a odložte bokom.
 - V panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu a restujte, kým nie je mäkká a priesvitná, asi 5 minút.
 - Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu, kým nie je voňavý.
 - Vmiešajte krájané paradajky, fazuľu, papriku, kmín, soľ a korenie. Priveďte do varu a potom znížte oheň a duste 10 minút.
 - Do omáčky vmiešajte uvarenú tarhoňu a premiešajte, aby sa spojila.
 - Zmes prelejte do zapekacej misy a posypte syrom.
 - Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút, kým syr nie je roztopený.
 - Podávajte teplé.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín