Vyskúšajte tieto krémové cestoviny v štýle Carbonara, ktoré v sebe skrývajú kontrast cukety, smotany a pancetty.
Ingrediencie
- 150g nakrájanej pancetty (môže byť aj údená slanina)
- 4 ks hrubo nastrúhané cukety
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 strúčik nadrveného cesnaku
- 200ml smotany na šľahanie
- 300g cestovín tagliatelle
- Nastrúhaný parmezán
- Petržlen
Postup
- Na panvici osmažte na olivovom oleji nakrájanú pancettu do chrumkava.
- Potom pridajte nastrúhanú cuketu a smažte asi 5 minút, kým cuketa zhnedne.
- Do zmesi nakoniec pridajte cesnak a ešte minútu smažte.
- Vedľa v hrnci si uvarte cestoviny v osolenej vode.
- Trochu vody z cestovín si nechajte do omáčky (cca 1 naberačka), pokiaľ chcete omáčku redšiu.
- Uvarené tagliatelle pridajte do panvice s pancettou a cuketou.
- Na miernom ohni všetko premiešajte a pridajte smotanu s parmezánom.
- Všetko premiešajte a pridajte naberačku vody z cestovín.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte a cestoviny podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.