Tagliatelle ala carbonara s cuketou a pancettou

Tagliatelle ala carbonara s cuketou a pancettou

Vyskúšajte tieto krémové cestoviny v štýle Carbonara, ktoré v sebe skrývajú kontrast cukety, smotany a pancetty.

Ingrediencie

  • 150g nakrájanej pancetty (môže byť aj údená slanina)
  • 4 ks hrubo nastrúhané cukety
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik nadrveného cesnaku
  • 200ml smotany na šľahanie
  • 300g cestovín tagliatelle
  • Nastrúhaný parmezán
  • Petržlen

Postup

  • Na panvici osmažte na olivovom oleji nakrájanú pancettu do chrumkava.
  • Potom pridajte nastrúhanú cuketu a smažte asi 5 minút, kým cuketa zhnedne.
  • Do zmesi nakoniec pridajte cesnak a ešte minútu smažte.
  • Vedľa v hrnci si uvarte cestoviny v osolenej vode.
  • Trochu vody z cestovín si nechajte do omáčky (cca 1 naberačka), pokiaľ chcete omáčku redšiu.
  • Uvarené tagliatelle pridajte do panvice s pancettou a cuketou.
  • Na miernom ohni všetko premiešajte a pridajte smotanu s parmezánom.
  • Všetko premiešajte a pridajte naberačku vody z cestovín.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte a cestoviny podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou.
Cuketové cestoviny
Zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.